Respectrum Crematoria B.V. vraagt binnenkort de gemeenteraad van Steenwijkerland om mee te werken aan de bouw van een crematorium in Steenwijk. Volgens Bert van der Weide, algemeen directeur van Respectrum, heeft het bedrijf zijn zinnen gezet op vestiging in uitbreidingsgebied Eeserwold aan de noordkant van snelweg A32 vlakbij Steenwijk.

‘Uit marktonderzoek is ons gebleken dat ook in Noord-Nederland steeds meer mensen een crematie verkiezen boven begraven. En dat aantal zal komende jaren nog verder toenemen, zo verwachten we’, vertelt Van der Weide. De meeste crematies van overledenen in de regio’s Steenwijkerland en Zuidwest-Drenthe vinden nu plaats in Meppel of Heerenveen. Dit jaar realiseert Respectrum Crematoria B.V. vestigingen in Hardenberg en de Groningse gemeente Tynaarlo. Eind dit jaar moet het crematorium in Hardenberg zijn deuren openen.

Informatiebijeenkomst
Omwonenden van het beoogde crematorium op Eeserwold in Steenwijk zijn vandaag geïnformeerd over het crematoriumplan. ‘Vanzelfsprekend betrekken we ook de ‘buren’ hierbij. Volgende week woensdag is voor hen al een eerste informatiebijeenkomst belegd’, aldus Van der Weide.