Nieuwbouwprojecten

Respectrum Crematoria B.V. is actief in de Nederlandse en Duitse uitvaartbranche en heeft de ambitie om te groeien. Dat uit zich in de realisatie van nieuwe crematoria op kansrijke locaties. Bij de ontwikkelen van nieuwbouwplannen houden Respectrum, de architect en de aannemer zoveel mogelijk rekening met omwonenden. Dat uit zich in én in crematoria die bijna naadloos opgaan in het landschap én in de toepassing van de nieuwste en meest duurzame technologieën. Ook tijdens de bouw wordt geprobeerd zo weinig mogelijk hinder of overlast te veroorzaken voor de omgeving. Momenteel heeft Respectrum de volgende crematoria in ontwikkeling.

Crematorium Steenwijk | Steenwijk

 

 

Crematorium Steenwijk (werknaam) wordt gebouwd op een vanaf de A32 gemakkelijk te bereiken locatie, genaamd Eeserwold. Het crematorium gaat beschikken over een ceremonieruimte, ontvangst annex foyer, meerdere opbaarkamers en een familiekamer. Architect Heiko Meijer van Architectenbureau ONIX uit Groningen, is verantwoordelijk voor het ontwerp. Landschapsarchitect Rob van Dijk van Dijk&co Landschapsarchitecten uit Amsterdam, is verantwoordelijk voor de invulling van het park, wat naadloos aansluit bij het gebouw en opgaat in de omgeving.

Crematorium Lingen| Lingen (Duitsland)

 

 

Naar verwachting zal Respectrum in 2019 beginnen met de bouw van het crematorium in het Duitse Brögbern, nabij de stad Lingen. Dit crematorium is bescheiden van opzet. Onze dienstverlening richt zich op het intiem afscheid nemen van de overledene. Het gebouw heeft een ontvangst en ceremonieruimte, centrale koeling en oven-filterruimte. Daarnaast het kantoor en personele ruimten. Het crematorium is landelijk gelegen, in een bosrijke omgeving.